منابع عراقی: شمار زائران ایرانی اربعین به ۳ میلیون نفر رسید شنیده شدن صدای چندین انفجار در حماه سوریه بلومبرگ: مقامات اروپایی خواستار ملاقات با ترامپ پیش از دیدارش با پوتین هستند مخالفت اتحادیه عرب با اشغال غزه و درخواست آتش‌بس و تحریم اسرائیل  بیانیه مشترک ۵ کشور اروپایی در مخالفت با اشغال غزه عراقچی: معاون گروسی فردا به تهران می‌آید /برنامه‌ای برای بازدید وجود ندارد رئیس سازمان انرژی اتمی: حوزه سلامت و امنیت غذایی در اولویت ماست استاندار کربلا: ۲۲ عضو داعش که قصد حمله به شرکت‌کنندگان در مراسم پیاده‌روی اربعین را داشتند، بازداشت شدند امان میزبان نشست مشترک اردن، سوریه و آمریکا واکنش علی‌اف و زلنسکی به حملات روسیه به تاسیسات انرژی جمهوری آذربایجان در اوکراین نتانیاهو مدعی شد: اگر حماس خلع سلاح شود جنگ فردا تمام خواهد شد فرود اضطراری جنگنده اف- ۳۵ انگلیس در ژاپن واکنش روسیه به ادعای ژاپن درباره جزایر کوریل بازداشت نظامی اسرائیلی به اتهام جاسوسی برای ایران حمله پهپاد اسرائیلی به نبطیه لبنان

مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه

طالبان سرگرم همکاری با قزاقستان و ترکمنستان برای ایجاد یک مرکز منطقه ای تجارت انرژی است که فروش نفت از روسیه به جنوب آسیا را تسهیل می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۲ - ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 03
کد خبر: ۲۳۹۱۲۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ نمایندگان افغانستان، قزاقستان و ترکمنستان اخیرا در کابل، درباره ایده ایجاد یک هاب انرژی و لجستیک در ولایت هرات در غرب افغانستان، گفتگو کرده اند.

 

نورالدین عزیزی، وزیر بازرگانی موقت طالبان به رویترز گفت: این سه کشور قصد دارند در این هاب سرمایه گذاری کنند که انتظار می‌رود هاب فروش نفت روسیه به کشورهای جنوب آسیا از جمله پاکستان باشد.

 

این مقام طالبان اظهار کرد: بر اساس گفتگوهای ما، قرار است یک مرکز لجستیکی در ولایت هرات ایجاد شود که می‌تواند شمال را به جنوب آسیا متصل کند.

 

عزیزی به رویترز گفت: پس از نشستهای سه جانبه هفته گذشته در افغانستان، تیمهای فنی از افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان ظرف دو ماه آینده، پیش نویس توافق نامه ای را تهیه خواهند کرد که برنامه های رسمی برای هاب جدید انرژی را مشخص می‌کند.

 

به گفته عزیزی، این مرکز لجستیک در ابتدا قرار است ظرفیت یک میلیون تن نفت را داشته باشد، اما وی مشخص نکرد که این مرکز چه زمانی می‌تواند فعالیت خود را آغاز کند.

 

وزارت بازرگانی قزاقستان در بیانیه ای به رویترز گفت: قزاقستان به نوبه خود، به توسعه جاده ها و راه آهن از طریق افغانستان برای برقراری ارتباط با خلیج فارس و جنوب آسیا چشم دوخته است.

 

در حال حاضر، صادرات نفت خام قزاقستان به لجستیک در روسیه و بنادر این کشور در دریای سیاه، وابسته است.

 

طالبان در فروش نفت روسیه مشکلی نخواهند داشت.

 

بر اساس گزارش اویل پرایس، در پاییز سال ۲۰۲۲، وزیر بازرگانی طالبان اعلام کرده بود بر اساس قرارداد با روسیه، افغانستان سالانه یک میلیون تن بنزین، یک میلیون تن دیزل، ۵۰۰ هزار تن گاز نفتی مایع و ۲ میلیون تن گندم دریافت خواهد کرد./ ایسنا

ارسال نظر
آخرین اخبار